“Leren innoveren met hulp van de Meijer Group”

De Meijer Group probeert elk jaar betrokken te zijn bij diverse ontwikkelingen in de omgeving. Het aantal projecten is erg divers. Of het nu gaat om cultuur, sport, kennis of een goeddoel, de Meijer Group is er graag bij betrokken.

Ondanks dat alle projecten even nobel zijn, heb je soms van die projecten waaruit iets moois ontstaat. In dit geval het project Ûs Boat wat geïnitieerd wordt door het Friesland College. Oud stage loper en huidig oproepkracht Hugo Ellérie neemt u mee in dit project.

“Leren innoveren met hulp van de Meijer Group”

Ûs Boat is een project waarbij studenten van het Friesland College gezamenlijk een solarboot opknappen en verbeteren. Het gaat hierbij om studenten van het Technolyceum waar Hugo er eentje van is. Hugo is in zijn derde jaar begonnen met deze boot binnen zijn opleiding technicus engineering. Inmiddels is hij samen met zijn compagnon Michel (beide verantwoordelijk voor het elektrische gedeelte van de boot) al in het 4e jaar en zijn ze bijna toe aan hun eindexamens. Nadat de boot is opgeknapt en verbeterd, wordt hij ingezet voor verschillende wedstrijden zoals het NK-zonneboot raceweekend Akkrum, SSO-weekend Groningen en SSO Groningen – Leeuwarden met overnachting in Lauwersoog.

“Leren innoveren met hulp van de Meijer Group”

Mede door de sponsoring van Meijer heeft het team van Ûs Boat al knappe prestaties verricht. Sinds kort hebben zij een stuur ontwikkeld met een eigen printplaat die de beschikking heeft over een wifichip. Hierdoor hebben ze het mogelijk gemaakt om op afstand bepaalde relais aan te sturen op de boot. In het stuur zelf zit vervolgens een smartphone ingebouwd waarmee het mogelijk is om de status van de boot uit te lezen in een zelfgemaakte app. Naast de financiële impuls geeft de sponsoring van Meijer het team ook de mogelijkheid om producten te fabriceren zoals de voor en achter plaat van het stuur. De financiële middelen werden vooral ingezet om prijzige technieken te kunnen gebruiken.

Van de 18 teams die dit jaar meededen aan alle wedstrijden eindigde Ûs Boat op de 8ste plaats. Gezien het feit dat ze nog varen met een verouderde boot die relatief zwaar is en weinig vermogen heeft is deze 8ste plaats een uitstekend resultaat! Dit is vooral te danken aan de betrouwbaarheid van de boot. Nu met het nieuwe “slimme stuur” en zeker 100 meter aan carbon om de boot lichter te maken zijn de verwachtingen voor volgend seizoen nog hoger! Het team bestaande uit Hugo, Michel, Rick en Jitske hebben de afgelopen jaren al enorm veel geleerd voor en door dit project en kijken ook uit naar wat de toekomst hun gaat brengen.

“Leren innoveren met hulp van de Meijer Group”

Voor de Meijer Group is de ontwikkeling van technisch talent een belangrijk onderwerp. In een tijd waarin technische innovaties steeds sneller gaan is het belangrijk dat jonge talenten de mogelijkheid krijgen mee te gaan in deze ontwikkeling. Op deze manier denkt de Meijer Group de volgende generatie een steuntje in de rug te kunnen geven en goed voor te bereiden voor hun professionele loopbaan.

Recent Posts
Contact Us

Please fill in your question and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt